Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@10:08:07 GMT

روایت یک فتح باشکوه

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۰۸۰۱۸

روایت یک فتح باشکوه

مجله مهر: امسال عزم کرده بودم تنهایی به کربلا برم. تنها رفتن در ایام اربعین حس و حال دیگری دارد. حسی که هرکسی فرصت نمی‌کند امتحانش کند. تنها که باشی زمان بیشتری داری تا با خودت خلوت کنی. همه مسیرها و رخدادها به چشم‌ت می‌آیند و کمتر چیزی از نگاهت پنهان می‌ماند. به مرز که رسیدم برای نجف ماشینی کرایه کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانی جماعت نجف نرفته کربلایی نمی‌شود مگر آنهایی که موکبی را در طریق یا کربلا ردیف کرده باشند تا به زوار خدمت کنند. آنها دیگر فرصتی برای پیاده روی ندارند، زود می‌روند تا به استقبال ما بیایند. از نجف اما چندسالی است که مسیرهای مختلفی را برای رسیدن به کربلا میروند. بعضی ها به سامرا میروند و بعضی ها به کاظمین. آنهایی هم که می‌خواهند پیاده به کربلا بروند طریق اصلی یا طریق العلما را انتخاب می‌کنند. اما این پاره خط نجف تا کربلا برای ما تعریف دیگری دارد. گویی مسیر بهشت است. پر از شور و عشق. کمتر کسی را دیده‌ام پیاده به کربلا رفته باشد و یک دل نه صد دل عاشق حسین علیه‌السلام نشده باشد. عاشق مسیر با همه سختی‌های جسمانی‌اش، فنجان‌های قهوه و استکان‌های کمرباریک‌اش و غذاهای عربی و چشمان پر از عشق مردم عراقی‌اش.

در ایام اربعین اینطور است که هر چه از نجف دورتر میشوی حرکت مردم پیوسته‌تر می‌شود. امسال اما چون هوا گرمتر از سال‌های قبل بود، مردم عموما شب‌ها حرکت می‌کردند. دیگر نمی‌توان گفت طریق شب‌ها خلوت می‌شود. زیست شبانه مردم را در طول مسیر به خوبی می‌شد دید. شب و روز حرکت مردم را به هم پیوسته تر کرده بود.

از عمود ۱۲۹۴ به بعد دیگر تقریبا وارد کربلا می‌شویم. عمود ورودی خطابش می‌کنند. وارد کربلا که میشوی موکب ها کمر به کمر هم دایر شده‌اند. یکی نذری می‌دهد و دیگر اسپندی دود می‌کند. یکی خیابان را آبپاشی می‌کند تا خاک و خل کمتر از رفت و آمد مردم به پا خیزد و دیگر با یک دله قهوه ایستاده و فنجان‌های قهوه را به هم می‌کوبد.

انگار صحرای محشر است کربلا. موکب ها کیپ تا کیپ پر شده و مردم در پیاده‌رو ها و بلوارها اسکان کرده اند. تازه اینجا هنوز ورودی کربلاست. آنها که زودتر رفته‌اند خبر می‌دهند که اطراف حرم جای سوزن انداختن نیست. از عمود ورودی کربلا که عبور کردم فقط بین الحرمین را تصور می‌کردم. مردمی که ناخواسته با موج فشار به این سمت و آن سمت می‌روند و حرم امام عباس (علیه‌السلام) و امام حسین(علیه‌السلام) را طواف می‌کنند.

از ورودی کربلا ماشین‌ها دیگر امکان جلو آمدن ندارد. مردم از ون‌ها و اتوبوس‌ها پیاده می‌شوند و به جمعیت پیاده‌ در حال حرکت اضافه می‌شوند. من هنوز نمی‌دانم از کجا به بعد میتوان حرم را دید. فقط شنیده ام یکی از همین عمودهای کربلا معروف است به عمود سلام!  عمودی که برای اولین بار یکی از حرم‌ها جلوی چشمان زائرین هویدا میشود.

 خستگی امانم را بریده بود. اما عمودها را یکی بعد از دیگری پشت سر می‌گذاشتم. از چند خیابان اصلی و میدان که عبور کردیم. به یک خیابان رسیدیم که طبق شمارش عمودها باید آن را به راست می‌پیچیدیم. خیابان را که کمی جلوتر رفتیم گنبدی با گلدسته‌های بلند جلوی چشمانمان پیدا شد. اینجا عمود ۱۳۹۹ است. همان عمود سلام. گنبد و گلدسته‌های حرم عباس‌اند. میخکوب شدم. بعضی‌ها هم به شوق دیدنش به سرعشان اضافه می‌کردند. چند دقیقه‌ای خیره به حرم پای این عمود ایستادم. این تصویر و این لحظه هربار تازگی دارد.   هربار که برای اولین بار چشمت به یکی از حرم‌های بین الحرمین بخورد همین حالی می‌شوی. انبوه مردم را می‌شکافم و جلوتر می‌روم. صدای سنج و دمام بیشتر و بیشتر می‌شود. یکی زیارت عاشورا میخواند و دیگر زیر لب شعرهای حماسی زمزمه می‌کرد.

«گرد حرم دویده ام صفا و مروه دیده‌ام
هیچ کجا برای من کرب و بلا نمی‌شود»

کد خبر 4750442 عارف چراغی شوی

منبع: مهر

کلیدواژه: کربلا بین الحرمین اربعین حسینی اربعین 98 اربعین 98 اربعین حسینی صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران رادیو مهر کیوسک مطبوعاتی صفحه اول روزنامه های ورزشی صفحه اول روزنامه های اقتصادی حامد عسکری اینفوگرافیک روح الله زم زائران اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است

به گزارش خبرنگار مهر، سپهر خلجی صبح پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان ایلام اظهار کرد: وظیفه مهمی در قبال اطلاع رسانی کارهای انجام شده در دولت برای مردم داریم.

وی بیان کرد: اقدامات خوبی در استان ایلام از جمله در بخش اربعین حسینی صورت گرفته است، مردم باید این حجم از اقدامات را زندگی خود احساس و درک کنند.

خلجی با اشاره به اینکه روایت اول در ارتباط با رویدادهای مختلف باید در اختیار ما باشد، گفت: ۳۷ هزار شهید غزه امروزه روایتی از مظلوم مردم غزه است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت عنوان کرد: آمریکایی‌ها روزی می‌گفتند دانشگاه پادگان نیست، امروز حمایت دانشجویان آمریکایی باعث زندانی شدن آنها شده است.

خلجی تصریح کرد: آرایش رسانه‌ای دشمن آفندی شده است، یعنی علاوه بر برجسته کردن نقاط ضعف، حتی به نقاط قوت کشور هم حمله رسانه‌ای می‌کنند.

وی افزود: درگیر جنگ رسانه‌ای و روایت‌ها هستیم، الان حوزه جنگ رسانه‌ای دشمن بیشتر در بخش اقتصادی است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه وظیفه ما امیدآفرینی و اعتماد سازی است، افزود: یادمان نرود در چه شرایطی دولت سیزدهم، دولت را تحول گرفت، تورم ۶۰ درصدی داشتیم.

وی افزود: تورم محصول دولت گذشته است که به این دولت رسیده است، نفوذ تا دفتر رئیس جمهور وجود داشت.

خلجی تصریح کرد: نفت به فروش نمی‌رفت، امروز بیش از یک میلیون و ۵۰۰ بشکه نفت فروخته می‌شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت عنوان کرد: رشد بالای ۶ درصد در کشور را تجربه کردیم و این میزان به هشت درصد خواهد رسید.

وی عنوان کرد: پیشرفته کشور در بخش‌های مختلف مثل فضایی، ارتباط با کشورهای خارجی، قاب توجه است.

وی گفت: حجم نقدینگی از ۴۰ درصد در دولت گذشته به ۲۴ درصد در دولت سیزدهم رسیده است.

خلجی با اشاره به اینکه روایت این اقدامات برای مردم لازم و ضروری است، افزود: فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ما ممنوع است.

وی گفت: تبیین، رفع شبه و روایت گری جزو اولویت‌های مسؤولان باید باشد، آمارهای مقایسه مستند به مردم ارائه دهید.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت اظهار کرد: خود مدیر مسؤولیت اصلی اطلاع رسانی دستگاه‌های اجرایی خود است.

وی با اشاره به اینکه مدیران به تقویت بخش اطلاع رسانی بپردازند، تصریح کرد: باید پروژه‌های سرمایه‌گذاری در استان ایلام پیوست اطلاع رسانی تعریف شود.

خلجی عنوان کرد: باید حوزه اطلاع رسانی اولویت شناخته شود، دستگاه‌های اجرایی از افراد توانند برای روابط عمومی استفاده کنند.

کد خبر 6094892

دیگر خبرها

  • اجتماع باشکوه مردم گرگان در حمایت از "طرح نور"
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • روایت دو بازیگر زن از تحقیرشان توسط مردم
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • زبان از بیان خدمات آیت الله جزایری برای انقلاب قاصر است
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • (ویدئو) ورود باشکوه بایرن‌مونیخ به استادیوم برای بازی با رئال مادرید
  • برگزاری «روایت پیشرفت و مشارکت‌های مردمی» در دومین نمایشگاه ملی «آبادیران»
  • عکس| میثم مطیعی هشدار داد: کربلا رخ می‌دهد، نه ظهور